Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen

Cultuurfondsprijs 2023

Sinds 1999 kent de Heemkundige Kring Walcheren de driejaarlijkse HKW-Cultuurfondsprijs. Deze prijs is inmiddels zeven maal uitgereikt tijdens een algemene ledenvergadering, te weten aan de heer F. van den Driest te Serooskerke (2001), het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis te Westkapelle (2005), de heer P.J. Smallegange te Middelburg (2008), de heren J.N. Houterman te Middelburg en H. Sakkers te Koudekerke (2011), de dames A.F.L. Feldbrugge en E.A. van den Kerkhof, beiden te Middelburg (2014), de heer M. van den Broeke te Rijswijk (2017) en de heer W. van der Heijden en mevrouw Liza van der Heijden-van der Werff te Kleverskerke (2021) (zie ook onder HKW-FONDSEN).

De prijs zal worden toegekend door een deskundige jury, bestaande uit drie personen, te weten ir. J.W. Bosch (landschapsarchitect), prof. dr. P.A. Henderikx (emeritus hoogleraar nederzettingsgeschiedenis) en ir. T. Tuinhof (architect BNA).

Voordrachten moeten worden gericht aan het secretariaat van de Heemkundige Kring Walcheren, Toorenvliedtwegje 4, 4335 HE Middelburg of via e-mail info@hkwalcheren.nl  en dienen uiterlijk 28 februari 2023 aldaar te zijn ontvangen.

Terug