Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Foto’s van deze activiteiten kunt u hier vinden.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdag is het tot 20.00 uur betaald parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB). Na 20.00 uur is het gratis.

Leden betalen € 2,50 voor de bijeenkomsten op vertoon van hun ledenpas. Niet-leden dienen € 5,00 toegang te betalen. Leden hebben echter altijd voorrang.
Onder ‘HKW-lidmaatschap’ wordt verstaan de persoon op wiens naam het lidmaatschap staat + een huisgeno(o)t(e): Onder het begrip introducé(e) wordt verstaan ‘niet-lid’.
vrijdag 8 juli

Walcherse veldnamen digitaal

De voormalige veldnamencommissie van de HKW heeft de afgelopen jaren de inhoud van de zes publicaties gedigitaliseerd. De gegevens worden nu toegevoegd aan het de website Geoloket Cultuur Historie van de Provincie Zeeland. Aan de hand van een korte handleiding kunt u het resultaat nu al raadplegen.

Direct naar het Geoloket!

lees meer


woensdag 24 april

Lezing over vliedbergen en gekrompen dorpen

Na de pauze van de jaarvergadering (rond 21.00 uur) zal de heer Bernard Meijlink van de Walcherse Archeologische Dienst een lezing houden over vliedbergen en gekrompen dorpen op Walcheren.

Het huishoudelijk gedeelte van de vergadering is uitsluitend toegankelijk voor leden.

# Woensdag 24 april 2024, Betje Wolff auditorium ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (aula), Kousteensedijk te Middelburg, aanvang rond 21.00 uur. Deze lezing na de pauze is ook toegankelijk voor niet-leden, kosten € 5,00 p.p. (contant af te rekenen!).

Let op!

Deze bijeenkomst is, in tegenstelling tot de voorgaande bijeenkomsten, weer ’s avonds!

 

lees meer


donderdag 4 juli, 18:45

Dorpswandeling Nieuw- en Sint-Joosland

Op donderdagavond 4 juli 2024 vindt de jaarlijkse dorpswandeling plaats, deze keer in Nieuw- en Sint Joosland en de wandeling is onder leiding van de ons welbekende Johan Antheunisse.

Zoals de naam al zegt, gaat het eigenlijk over twee dorpen.

lees meer


zaterdag 28 september, 8:00

Buitenheemse excursie naar Belgiƫ

Op zaterdag 28 september 2024 zal de jaarlijkse buitenheemse excursie plaatsvinden. Onze bestemming  is op dit moment nog niet bekend.

Uitgebreide informatie vindt u in het julinummer van De Wete en te zijner tijd op onze website.

Noteert u vast de datum?

lees meer