Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdagavond kunt u vanaf 20.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB).

Leden hebben altijd gratis toegang tot de bijeenkomsten op vertoon van hun ledenpas. Niet-leden dienen € 2,00 toegang te betalen. Leden hebben echter altijd voorrang.
Onder ‘HKW-lidmaatschap’ wordt verstaan de persoon op wiens naam het lidmaatschap staat + een huisgeno(o)t(e): Onder het begrip introducé(e) wordt verstaan ‘niet-lid’.

woensdag 3 juli, 19:00

Dorpswandeling Ritthem

Het kleinste dorp op Walcheren wellicht. Zo’n 400 inwoners. Een kerk, geen school meer, maar wel een theater! Kleintje dan, dat wel, maar toch! Er gebeurt van alles in dat Ritthem. Een beetje een uithoek, als je er niet moet zijn heb je er niets te zoeken, en toch gaan we er rond wandelen.

Dit doen we onder de bezielende leiding van Jos Broeke en Leo de Visser, beiden geregeld te horen als gids in het hun zo geliefde Ritthem.

 

 

lees meerzaterdag 28 september

Buitenheemse excursie Ieper

Onze buitenheemse excursie gaat dit jaar naar Ieper. Ruim honderd jaar geleden kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog en we brengen graag de geschiedenis van die ‘Groote Oorlog’ onder uw aandacht.

lees meerwoensdag 16 oktober

Lezing over Jacob Cats

Jaap Clement, kunstenaar en docent uit Waterlandkerkje, houdt voor ons een lezing over Jacob Cats met de titel ‘Zinnige beelden. Beelden met zin’. De lezing gaat niet alleen over Cats en zijn levenslessen, maar ook over de emblemataboeken.

lees meer


dinsdag 12 november

Bezoek sterrenwacht Middelburg

Meer informatie volgt. 

lees meer


woensdag 13 november

Bezoek sterrenwacht Middelburg

Meer informatie volgt.

lees meer