Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Foto’s van deze activiteiten kunt u hier vinden.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdag is het tot 20.00 uur betaald parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB). Na 20.00 uur is het gratis.

Leden betalen € 2,50 voor de bijeenkomsten op vertoon van hun ledenpas. Niet-leden dienen € 5,00 toegang te betalen. Leden hebben echter altijd voorrang.
Onder ‘HKW-lidmaatschap’ wordt verstaan de persoon op wiens naam het lidmaatschap staat + een huisgeno(o)t(e): Onder het begrip introducé(e) wordt verstaan ‘niet-lid’.
vrijdag 8 juli

Walcherse veldnamen digitaal

De voormalige veldnamencommissie van de HKW heeft de afgelopen jaren de inhoud van de zes publicaties gedigitaliseerd. De gegevens worden nu toegevoegd aan het de website Geoloket Cultuur Historie van de Provincie Zeeland. Aan de hand van een korte handleiding kunt u het resultaat nu al raadplegen.

Direct naar het Geoloket!

lees meer


zondag 20 november

Aanpassing toegangsprijs lezingen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 betalen leden € 2,50 en niet-leden € 5,00 voor lezingen. Ook worden de lezingen verplaatst naar de middag.

lees meer


zondag 1 januari

Nieuw THEMA: HKW TV

Zie onder THEMA’S: oude filmpjes!

lees meer


woensdag 5 april, 14:00

(Tweede) Zilveren eeuw van 1680-1780

Woensdagmiddag 5 april 2023 staat een lezing gepland van 14 tot 16 uur in de bibliotheek/auditorium te Middelburg. Spreker is Jan Leijnse uit Den Dolder die uit het tijdvak van de Tweede Zilveren eeuw het lokale leven op Walcheren zal beschrijven. Meestal is er meer aandacht voor de grote handelscompagnieën, regenten en kooplui in de stad. De bestuurders en reders (soms geloofsvluchtelingen en immigranten), die daarmee veel werkgelegenheid creëerden op het eiland.

lees meerdinsdag 6 juni

Stadswandeling Domburg

Op dinsdagavond 6 juni organiseert de Activiteitencommissie van de HKW een rondwandeling door Domburg. De wandeling staat onder de bezielende leiding van mevrouw Alie Kammeraat. Zij zal gebruik maken van geluidsversterking.

lees meer


zaterdag 23 september

Buitenheemse excursie Delft

Op zaterdag 23 september vindt de jaarlijkse buitenheemse excursie plaats. Onze bestemming is deze keer de prachtige stad Delft. De Activiteitencommissie heeft een mooi arrangement samengesteld.

Uitgebreide informatie vindt u in De Wete van juli a.s. Noteert u alvast de datum?

lees meer