Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdagavond kunt u vanaf 20.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB).

Leden hebben altijd gratis toegang tot de bijeenkomsten op vertoon van hun ledenpas. Niet-leden dienen € 2,00 toegang te betalen. Leden hebben echter altijd voorrang.
Onder ‘HKW-lidmaatschap’ wordt verstaan de persoon op wiens naam het lidmaatschap staat + een huisgeno(o)t(e): Onder het begrip introducé(e) wordt verstaan ‘niet-lid’.

woensdag 22 januari, 20:00

Lezing Slag om de Schelde

In september 2019 verscheen het langverwachte standaardwerk De Slag om de Schelde van Hans Sakkers en Tobias van Gent. Eerstgenoemde zal deze avond een voordracht houden over deze 'vergeten' slag.

 

lees meerwoensdag 18 maart, 20:00

De Kaapvaart

Johan Francke is de auteur van het onlangs verschenen boek “Niet uijtgevaren om landen te besien.” De Zeeuwse commissievaart tijdens de Vierde Engelse Oorlog, 1780-1784. Hij houdt voor ons een lezing over dit onderwerp.

lees meer


woensdag 22 april, 20:00

Jaarvergadering 2020

De jaarvergadering van de Heemkundige Kring Walcheren zal plaatsvinden op woensdag 22 april 2020.

lees meer