Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten

woensdag 22 april, 20:00

Jaarvergadering 2020

De jaarvergadering van de Heemkundige Kring Walcheren vindt plaats op woensdag 22 april 2020. De agenda treft u als losse bijlage bij dit nummer van De Wete aan. Tijdens deze jaarvergadering is het tevens de bedoeling dat de HKW-Cultuurfondsprijs 2020 zal worden uitgereikt. Na de pauze zal de heer Frans van der Heijde, woonachtig in Zoutelande, enkele verhalen in dialect vertellen (zie hieronder).

Woensdag 22 april 2020, Betje Wolf Auditorium|ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.45 uur).

Verhalen in dialect
Frans van der Heijde woont in Zoutelande en vertelt en schrijft al een aantal jaren verhalen in het dialect van Biggekerke/Zoutelande. Het zijn altijd waar gebeurde verhalen ‘uit het leven gegrepen’; gewone mensen, die gewone dingen beleven. Hij probeert zijn verhalen op een levendige en humoristische manier te brengen. Iedere maand schrijft hij ook in de PZC een verhaaltje in het dialect. ‘Streektaal’ is de wekelijkse rubriek waar hij het Walchers dialect vertegenwoordigt. Als oud-onderwijzer heeft hij ruime ervaring met vertellen. Voor deze avond staan vooral verhalen over Walcheren centraal.


Downloads

Agenda HKW Jaarvergadering 2020 45,4 KbTerug