Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen

woensdag 19 oktober, 20:00

De Zeeuwse lijn in het (verre) verleden

150 jaar spoorweggeschiedenis, een presentatie van Marius Broos

Nadat kort voor Kerstmis 1863 de eerste treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom reden, kwam er op 1 juli 1868 een vervolg met de opening van de Zeeuwse lijn tot Goes. Daarvoor was het nodig geweest om het Kreekrak met een lange dam af te sluiten en een nieuw Kanaal door Zuid-Beveland aan te leggen. Het staaltje ingenieurskunst moest worden herhaald met het Sloe en het Kanaal door Walcheren, voordat Middelburg en Vlissingen in 1872 werden bereikt. In latere jaren kwamen er op Zuid-Beveland nog lokaalspoorwegen en op Walcheren stoomtrams en elektrische trams, zodat Zeeland in dit opzicht niets tekort kwam.

Aan de hand van heel wat plaatjes uit het (verre) verleden brengt Marius Broos in het kort 150 jaar spoorweggeschiedenis in beeld.

Woensdag 19 oktober 2022, Betje Wolff Auditorium, Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk te Middelburg, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.45).

I.v.m. de nog steeds aanwezige Corona graag aanmelden bij Anja van der Most, e-mail jnmst2012@gmail.com of tel.: 0118-611552 onder vermelding van naam en lidmaatschapsnummer.

Toegangsprijs

Gratis voor leden; niet-leden € 3,-

Terug