Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen

zaterdag 23 september

Buitenheemse excursie Delft

De activiteitencommissie heeft dit jaar als doel voor de buitenheemse excursie gekozen voor Delft.
In deze mooie stad stappen we uit bij Royal Delft, Koninklijke Porceleyne Fles (sinds 1653). Dit bedrijf vervaardigt nog als enige onderneming het beroemde Delftse aardewerk. We worden ontvangen met koffie en gebak. Daarna volgt een rondleiding. Deze is zeer boeiend: van de grondstof tot de prachtigste voorwerpen van Delfts Blauw. U ziet personeel aan het werk. Het gebouw zelf is ook zeer de moeite waard.

Vanaf Royal Delft wandelen we naar de aanlegsteiger van Rondvaart Delft. In ongeveer drie kwartier varen we naar het centrum van de stad. Delft is de stad van de Oranjes, van historische gebouwen, van veel stedelijk schoon. Iedere zaterdag is er een brocantemarkt vlakbij de Oude Kerk.

Tussen de middag bent u vrij om te wandelen en te lunchen. Om 15.00 uur verzamelen wij ons bij de Nieuwe Kerk. U ontvangt van tevoren een kaart die toegang geeft tot de Nieuwe en de Oude Kerk (een jaar geldig).

Om 16.30 uur brengt de bus ons naar Familyland in Hoogerheide voor een uitgelezen buffet.

‒ ’s Morgens vertrekt de bus om 7.45 uur bij De Couburg in Koudekerke, en om 8.00 uur van het ZEP-terrein in Middelburg. Op beide terreinen zijn gratis parkeerplaatsen.
‒ De prijs voor HKW-leden (en hun partner) bedraagt € 91,‒; introducés (niet-leden) betalen € 96,‒. Deze bijdrage dient u over te maken op rekeningnummer NL84 INGB 0003 2828 31 ten name van Heemkundige Kring Walcheren, onder vermelding van uw naam, adres of e-mailadres (bij voorkeur!), opstapplaats en het aantal personen.
‒ Dieetwensen kunt u per e-mail doorgeven aan Anja van der Most, jnmst2012@gmail.com (met naam en telefoonnummer).
Uw overschrijving dient uiterlijk 1 september a.s. binnen te zijn en geldt als inschrijving. De inschrijving geschiedt in volgorde van ontvangst van de betaling. Deelnemers ontvangen ruim een week van tevoren een gedetailleerd schrijven met hun opstapplaats. Bij annulering na 15 september wordt een gedeelte van de bijdrage geretourneerd; bij een wachtlijst het volledige bedrag.

Exclusief zijn de lunch en eventuele drankjes.

De activiteitencommissie:
Anja van der Most (0118-611552)
Maja Monkel (06-29257245)
Marianne de Bruijne (0118-635991)
Tineke Kodde (06-10204121)

Toegangsprijs

Leden € 91,00; introducés € 96,00


Terug