Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem

woensdag 5 juli, 14:00

KNRM-reddingstation Westkapelle

In het kader van 800 jaar stadsrechten van Westkapelle brengen wij een bezoek aan het reddingsstation Westkapelle. U wordt op woensdagmiddag 5 juli a.s. om 14.00 uur ontvangen in het bemanningsverblijf van het station met een kopje koffie of thee. Hierna volgt een presentatie over de oprichting van de KNRM en in het bijzonder het station Westkapelle; vervolgens is er een rondleiding op en rond het station. Het totale programma duurt ongeveer twee uur.

Dit bezoek is exclusief voor HKW-leden en wordt gecontroleerd aan de hand van de ledenlijst. Vooraf aanmelden bij de secretaris is verplicht, op het e-mailadres secretariaat@hkwalcheren.nl onder vermelding van uw naam, adres en lidmaatschapsnummer. (De ledenpas is toegezonden met het januarinummer van De Wete.) De toegangsprijs bedraagt € 5,‒ per persoon en dient vóór aanvang van het bezoek contant te worden voldaan. Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, wilt u zich dan tijdig afmelden op hetzelfde e-mailadres? Het aantal deelnemers is beperkt, dus vol = vol.

Er is géén parkeermogelijkheid bij het station; u dient ergens in Westkapelle een parkeerplaats te zoeken.

Let wel! De vrijwillige redders kunnen 24/7 door de Kustwacht of de Alarmcentrale worden opgeroepen voor hulpverlening. Mocht deze situatie zich voordoen tijdens ons bezoek, dan mag de hulpverlening geen hinder ondervinden van onze aanwezigheid. Afhankelijk van de situatie wordt ons gevraagd het station (tijdelijk) te verlaten, dan wel te verzamelen op een aangegeven positie.

  • Woensdag 5 juli 2023, 14.00 uur, KNRM-reddingsstation Westkapelle, Zuiderhoofdweg 1 te Westkapelle.

Toegangsprijs

Leden € 5,00

Terug