Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdagavond kunt u vanaf 20.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB)

woensdag 21 maart, 20:00

De ondergrondse stad

Meer dan 800 jaar bewoningsgeschiedenis heeft haar sporen in Middelburg achtergelaten – ook onder de grond. Archeologen Bernard Meijlink en Bram Silkens presenteren beurtelings hoogtepunten uit verschillende archeologische projecten in de stad. Naast “de ondergrondse stad Middelburg” zal er er ook over opvallende archeologie in en om Domburg worden gesproken.

lees meer


zaterdag 2 juni, 11:00

Bezoek buitenplaats Moesbosch

In tegenstelling tot andere jaren vindt er deze keer geen dorps- of stadswandeling plaats, maar een exclusief bezoek aan de buitenplaats Moesbosch bij Koudekerke.

 

lees meer


zaterdag 29 september

Buitenheemse excursie: Fort bij Vechten

 

Op zaterdag 29 september 2018 gaat de buitenheemse excursie naar Fort bij Vechten, bij Bunnik (prov. Utrecht). Fort bij Vechten maakt onderdeel uit van de nieuwe Hollandse Waterlinie. Vervolgens wordt ook Amersfoort bezocht. Noteert u deze datum alvast in uw agenda? Uitgebreide informatie volgt in het julinummer van De Wete.

 

lees meer