Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem

Walcherse verhalen

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdagavond kunt u vanaf 20.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB)

woensdag 20 maart, 20:00

De Koude Oorlog en drie vergeten afkortingen

De Koude Oorlog was een oorlog die er nooit kwam maar eigenlijk wel gevoerd werd en daarom omhuld was met een waas van geheimzinnigheid. Soms verrezen er ergens ineens raadselachtige bouwwerken, soms zag men vreemdsoortige voertuigen rondrijden en er waren mensen die werden ‘uitgenodigd’ om toe te treden tot de BB, de Bescherming Bevolking. Echte openheid over wat er precies gebeurde, was er niet. Wel was er voortdurend de dreiging van ‘de Russen’ die een atoombom zouden kunnen gooien.

lees meer


woensdag 17 april, 20:00

Jaarvergadering 2019

De jaarvergadering van de Heemkundige Kring Walcheren zal plaatsvinden op woensdag 17 april 2019. Tijdens het huishoudelijk gedeelte komen onder meer de volgende zaken aan de orde: jaarverslagen secretaris en penningmeester, verslag kascommissie, begroting, beleid bestuur en (her)verkiezing bestuursleden.

lees meer