Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem

Activiteiten HKW

De activiteitencommissie van de HKW organiseert elk jaar een uitgebreid programma van lezingen over diverse Walcherse onderwerpen. Verder zijn er excursies en is er elke zomer een avondwandeling ergens op Walcheren. Eenmaal per jaar organiseren we een 'buitenheemse' dagexcursie.

Tijdens lezingen van de HKW in de ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg op de woensdagavond kunt u vanaf 20.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (naast de ZB)
woensdag 5 juli, 19:00

Stadswandeling Middelburg

Middelburg viert dit jaar dat zij achthonderd jaar geleden stadsrechten kreeg van graaf Willem I van Holland en gravin Johanna van Vlaanderen. De stad ontleent haar naam aan het feit dat zij de middelste burcht was op Walcheren. Die burcht lag tussen de Duinburcht (Domburg) en de Zuidburcht (Souburg). De burchten waren bedoeld als verdediging, mogelijk tegen de Vikingen. De stadswandeling wordt geleid door gidsen.

lees meer


zaterdag 23 september

Aankondiging buitenheems excursie

Op zaterdag 23 september 2017 voert de buitenheemse excursie ons weer naar België. Noteert u deze datum alvast in uw agenda? Uitgebreide informatie volgt in het julinummer van De Wete.

lees meer