Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Om door een 'ringetje' te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten

Walcherse verhalen

zaterdag 2 juni, 11:00

Bezoek buitenplaats Moesbosch

De naam Moesbos, nog zonder ch, komt voor het eerst voor op een kaart van Walcheren uit 1750. Eigenaar is dan Nicolaas Carel van Hoorn van Burght. In 1806 koopt Abraham van Doorn, landdrost van Zeeland, de buitenplaats. Het oude huis wordt in opdracht van Hendrik Cornelis van Doorn in 1871 afgebroken en een nieuwe villa (de huidige) verrijst op ongeveer dezelfde plaats. De oorspronkelijk negentiende-eeuwse parkaanleg is na de inundatie van 1944 geheel opnieuw ingeplant.

Het beheer van deze buitenplaats wordt nog steeds gevoerd door nazaten van deze Van Doorns.

Zaterdag 2 juni a.s. wordt u om 11.00 uur door de familie Van Doorn gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee. Hierna volgt een korte inleiding over de geschiedenis van de buitenplaats door een lid van de familie Van Doorn. Vervolgens krijgt u een rondleiding door zowel het huis als de tuin.

Het totale programma duurt ongeveer anderhalf uur.

Let wel! Dit bezoek is exclusief voor leden van de Heemkundige Kring Walcheren en één introducé; dit wordt gecontroleerd aan de hand van de ledenlijst. Vooraf aanmelden per e-mail is verplicht; dit kan tot uiterlijk 15 mei a.s. via secretariaathkw@kpnplanet.nl of info@hkwalcheren.nl, met vermelding van het aantal personen, naam, adres en telefoonnummer. Het maximum aantal deelnemers is 40, en vol = vol.

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, wilt u zich dan tijdig afmelden op hetzelfde e-mailadres?

 

Toegangsprijs

Gratis

Terug