Op website In tijdschriften De Wete
Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren Heemkundige Kring Walcheren
Heemkundige Kring Walcheren Om door een ringetje te halen
Heemkundige Kring Walcheren 'Steengoede' artikelen over 't Walcherse heem
Heemkundige Kring Walcheren Je komt 'een berg' te weten

Laatste uitgave Veldnamencommissie


De zesde en tevens laatste uitgave van de Veldnamencommissie van de HKW wordt nu aangeboden tegen een gereduceerde prijs:

De veldnamen van Arnemuiden/Kleverskerke Grijpskerke Middelburg Oost- en West-Souburg Sint Laurens, Heemkundige Kring Walcheren, maart 2006. 139 pagina’s,inclusief een mapje met 10 kaarten.

De kosten bedragen € 15,00 (dat is inclusief verzendkosten). U moet dit bedrag overmaken op girorekening IBAN: NL20INGB0002405163 t.n.v. de penningmeester van de Heemkundige Kring Walcheren, onder vermelding van Veldnamenboek 6. Zodra uw betaling binnen is, worden het boek en het kaartenmapje toegezonden.

Het boek met het kaartenmapje is ook verkrijgbaar bij het Zeeuws Archief te Middelburg (Hofplein 16) of bij lezingen aan de zaal. De prijs is dan € 10,-

Eerdere uitgaven van de veldnamencommissie zijn uitverkocht. Via onze contactpagina kunt u aangeven dat u een uitgave van de Veldnamencommissie wilt bestellen.

Toevoeging Veldnamen Walcheren aan website Geoloket Cultuur Historie provincie Zeeland:

De website www.veldnamenwalcheren.nl bood de mogelijkheid van 34 jaar veldnamenonderzoek op Walcheren, uitgevoerd door de toenmalige Veldnamencommissie van de HKW, op een andere manier te presenteren en bovendien konden aanvullende gegevens worden toegevoegd.

Van deze website kunnen geen statistische gegevens meer worden achterhaald.
Omdat de website al enkele jaren niet meer bijgehouden werd, is deze vanaf 1 januari 2022 niet meer beschikbaar.

In 2016 zijn twee vrijwilligers van de voormalige Veldnamencommissie begonnen met het toevoegen van de vooroorlogse namen van de percelen op Walcheren aan het Geoloket Cultuur Historie van de provincie Zeeland.

De veldnamen van een aantal voormalige Walcherse gemeenten, te weten Westkapelle, Domburg, Aagtekerke, Oostkapelle, Arnemuiden en Ritthem zijn inmiddels aan dit Geoloket toegevoegd.

In 2019 zijn deze vrijwilligers begonnen met het toevoegen van de veldnamen van de voormalige gemeente Koudekerke.

De vooroorlogse veldnamen van de percelen op Walcheren kunnen via deze provinciale website in combinatie met historische kaarten worden geraadpleegd.

Als de digitalisering van alle Walcherse veldnamen via de website Geoloket Cultuur Historie van de provincie Zeeland is voltooid, kan worden overwogen de website www.veldnamenwalcheren.nl in een vernieuwde vorm weer online te zetten.